Blomkvist Bilsadelmakeri

Grunden lades 1928

Blomkvists Bilsadelmakeri & Tapetserarverkstad startade 1928 i Påryd av vår farfar, Henning Blomkvist. 1934 flyttade företaget till Rockneby strax utanför Kalmar, där vi, Per och Thomas finns än idag.

Under åren 1970 -1985 drev vår far, Olle Blomkvist, företaget som under åren specialiserat sig på läder och skinnarbeten i bilar.

 

Kalmar Brodyr AB finns under samma tak, läs mer här!

 

Vi som jobbar här nu.

I dagsläget är vi tre personer som  jobbar här.

Thomas jobbar i första hand med brodyr och inredningar, Per med inredning och cabbar. Henrik har hand om recond & bilverkstad

Tillsammans har vi en mycket hög kompetens när det gäller såväl hantverksskicklighet som möjligheten att tillmötesgå små som stora jobb då både erfarenheter och lokaler är stora.

Vi hjälper dig med

Bilinredningar – original, custom, tips och reparationer.

Cabriolet – Vi hjälper dig att välja en snygg och funktionell cabb vid byte. Vi byter hela cabben eller till exempel bakrutan eller om möjligt den skadade delen.

Brodyr – Vi hjälper dig att synas. Namn och logotyper eller kombinera brodyrer med bild och text. Många av våra kunder väljer att brodera såväl bilinredningar som hästtäcken, kavajer eller företagskläder. Mer information om brodyr läser du här.

Båt – Kapell och dynor är vanliga arbeten.

Häst – Att stoppa om en sadel, renovera och anpassa den för en ny häst är en god investering. Vi har erfarenhet och hjälper dig gärna på traven.

Din ide’ – Utmana oss med dina ide’er om vad vi kan göra för att lösa just ditt behov!

 

Har du en deadline? Ska du till exempel till Elmia i påsk så rekommenderar vi att du kontaktar oss redan under hösten för att försäkra dig om att du har bilen färdig och hemma i god tid innan utställningen.

 

Du kommer säkert ihåg hur det kändes i våras när solen börjar värma! Vill du vara säker på att det bara är att vrida om nyckeln och möta våren lämna in bilen till oss undr vintern för ompyssling av cabb och inredning så slipper du väntetider till våren!

 

Välkommen!