Bilsäten och dess utveckling

Bakgrund

Henry Ford var en man som skapade den första fungerande bilen. Benz hade några år tidigare både tagit fram en ny vagn och sålt sin motor till en annan biltillverkare. Ford skapade den berömde T-Forden år 1910. Dess säten var av finaste kvalitet och påminde om dåtidens soffor. Kanske var det Ford som stod för sätenas utveckling; sätena i T-Forden var gjorda av tyg och kanske var de stoppade med bomull.

Bälten och säkerhet

De första bilarna hade inte samma säkerhet som dagens motsvarigheter har, det fanns exempelvis inga bilbälten eller dörrar vilket bidrog till att man skadade sig eller i värsta fall dog när man krockade. Inte ens de bilar som utvecklades efter Benz och Ford hade bilbälten, däremot så fick de småningom dörrar och tak vilket hindrade människor från att trilla ut. Bilbälten kom inte till förrän år 1955. Då började de monteras in i bilar efter konsultation med en doktor. Bältets första användningsområde var inte i bilen utan i flygplanet.

Sätens utveckling

Sätena gick långsamt från att vara en hel rad inne i bilen till att ha det utseendet som vi känner till idag. I det så kallade baksätet ser sätet ut som det alltid har gjort. Det är en lång rad med tre sitsar. Den stora anledningen till att det förändrades kan ha varit för att bilindustrin behövde plats för växellådan. Bilens växlar har inte alltid suttit där de sitter idag; de satt antingen i ratten eller på golvet. Detta gjorde att sätena kunde ha en tredje plats även framtill, något som inte längre är möjligt p.g.a. växellådans nya placering. Det finns däremot bilar som fortfarande har tre-sits funktion i framsätet, det är främst på äldre amerikanska bilar och äldre typen av land rovers. Anledningen till detta är för att där sitter växeln i ratten alternativt på golvet.